Kategórie

Zaujímavé nápady ku Dňu matiek

Zverejnené: 2020-04-23 09:26:54
Kategórie:

Nielen hovoriť, chodiť na záchod, umyť sa a obliecť, ale aj sociálnym zručnostiam, ktoré použijeme celý svoj život - priateľstvo, správanie v kolektíve, ako sa vyrovnávať s emóciami .... Naše mamičky sú skrátka na nezaplatenie a často si vôbec neuvedomujeme, ako veľmi by sme im mali byť vďační. Bohužiaľ toto všetko berieme ako samozrejmosť, a to väčšinou až do doby, kým nemáme vlastné deti. Potom si ešte len začneme uvedomovať, ako je všetka tá starostlivosť náročná a často aj nevďačná práca, ktorú nikto neocení. A práve preto, že materstvo je takou nedocenenú prácou a veľkým "hrdinstvom", sa v mnohých krajinách slávi už tradične Deň matiek.

Deň matiek ako oslava materstva po celom svete

Oslavuje sa na mnohých miestach po celom svete a tiež v rôznych termínoch, inak je to napríklad vo Veľkej Británii, a inak v arabskom svete. Na Slovensku sa, rovnako ako v Amerike, oslavuje druhú májovú nedeľu, a deti v tento deň dávajú svojim mamičkám najčastejšie kvety alebo nejaké drobnosti, niekedy aj vlastnoručne vyrobené. Myšlienka oslavovať tento sviatok pravidelne vznikla v Amerike vďaka Anne Jarvisovej, ktorá bojovala za práva matiek, prvýkrát bol Deň matiek verejne slávený už v roku 1908! U nás sa o túto tradíciu zaslúžila Alice Masaryková, a aj vďaka nej sa Deň matiek oslavuje už od roku 1923.

Tipy na darčeky ku Dňu matiek

Už sme spomenuli, že deti svojim mamičkám dávajú najčastejšie ako darček kvety a nejakú drobnosť. Darčeky pre mamičky nemusia ale byť nutne záležitosťou len malých detí, pretože aj keď už ste dospelí, vaša mamička je tu stále a vy ste stále jej dieťa, na tom sa nič nezmení celý život. Skúste ju teda tento rok potešiť aj vy! A čím, pýtate sa? Tu vám prinášame pár tipov.

Kvety. Nesklamú nikdy. Každá žena rada dostáva kvety a je len na vás, akú formu zvolíte. Či vyberiete rezanú kyticu z kvetinárstva na rohu, či nejakú peknú izbovú rastlinu v kvetináči, vždy sa určite trafíte. Alebo sa jednoducho zoberte a choďte na lúku či do blízkeho lesa. Jar už je v plnej sile a určite nebude problém natrhať mamičke kytičku vlastnoručne! Orgovány, konvalinky, nezábudky, to všetko teraz práve kvitne a vytvorí vám prekrásnu kytičku pre vašu mamičku!

Čokoláda. Máloktorá dáma odolá kvalitnej čokoláde. Ženy síce neustále nariekajú na svoju postavu, ale ak pred ňu postavíte tanierik výberových praliniek, neodolá žiadna. Navyše existuje veľa špecializovaných obchodov, kde vám radi poradia s výberom a navyše aj vybrané pralinky darčekovo zabalí.

Hrnček. Hovoríte si možno, či to nie je tak trochu divné, dávať mamičke kus riadu? Ale kdeže! Všimnite si schválne, koľkokrát za deň vezmete do ruky hrnček vy. Ako často si varíte čaj alebo kávu? Asi niekoľkokrát za deň. A rovnako je na tom určite aj vaša mamička. A ak jej vyberiete napríklad krásny dizajnový hrnček s potlačou, ktorý bude od srdca, verte tomu, že si zakaždým, až z neho bude piť, spomenie práve na vás.

Nový kúsok do šatníka. Nemyslíme tým napríklad ponožky, pretože tie sa, priznajme si, pre mamičky moc ako darček nehodia, ale čo napríklad skvelé štýlové tričko s potlačou? Potlač môžete smerovať priamo mamičke a dať jej tak najavo, ako veľmi je úžasná a ako vám na nej záleží. No povedzte, existuje vôbec lepší darček? :)

Zdieľajte tento obsah

Pridať komentár

 (http://)

PayPal