Kategórie

Darčeky pre morských vlkov

Zverejnené: 2019-09-27 10:52:41
Kategórie:

V našich končinách sme bohužiaľ, oproti prímorským štátom trochu obmedzení. Tie majú prístup k moru a teda majú aj takmer neobmedzený prístup k vodným športom. Ale aj u nás sa nájdu možnosti, ako sa plachtenie naučiť a kde sa tomuto športu venovať. Vďakabohu máme na našom území vcelku veľké množstvo vodných nádrží, ktoré síce morom nie sú, ale v niečom mu môžu smelo konkurovať. V dávnych dobách bolo plachtenie na mori vlastne tým najzákladnejším princípom, niekedy poháňali loď námorníci veslami, avšak lode boli na vetre veľmi závislé. V dnešnej dobe sa plachetnice využívajú predovšetkým pre šport alebo rekreačné účely.

Novodobí námorníci

Je možné, že máte medzi svojimi známymi alebo kamarátmi nejakého toho morského vlka. Niekoho, kto absolútne prepadol čaru vetra a vody. Pre takýto koníček je potrebné poznať neuveriteľnou veľa vecí, či už technických záležitostí, či informácií o poveternostných podmienkach, fyzike, správania sa lode na vode, a pod. Plachtenie na vode má tiež svoje pravidlá a etiketu, ak sa napríklad plaví na lodi viac ľudí, nikdy nestoja, ale sedia, aby mal kormidelník mal dobrý výhľad. Tiež sa traduje, že na lodi sa nepíska - kedysi bol každý povel odovzdávaný hvizdom a mohli by ste pomýliť posádku, naviac tiež koluje povera, že hvízdaním na lodi sa rušia mŕtvi námorníci a prináša to nepriaznivý vietor.

Darčeky pre morských vlkov

Ak sa blíži nejaké výročie, narodeniny alebo sviatok a oslávencom je práve váš námorník, určite premýšľate, čím ho obdarovať. Priznávame, že nájsť vhodný darček pre tento koníček je pomerne ťažké. Ide naozaj o špecifický šport, a ak sa o neho aspoň čiastočne nezaujímate, je takmer isté, že z darčekom netrafíte. Takže v tomto prípade neodporúčame kupovať žiadne technické veci ani doplnky pre plavbu. Čo by sa námorníkom mohlo hodiť, je nejaká dobrá píšťalka, svietidlo alebo baterka s dobrou výdržou, alebo napríklad nejaká štýlová šatka s námorníckou tematikou.

Pokiaľ ale túžite byť originálny a tentoraz sa vyhnúť obligátnym darčekom pre námorníkov, ako je fľaša rumu, skúste sa pozrieť do nášho online obchodu! Ponúkame totiž úplne fantastické a štýlové tričká s vtipnou potlačou pre všetky druhy športu, teda aj pre plachtenie a pre milovníkov vody! Dizajnové tričká sú vyrábané z vysoko kvalitnej bavlny, pomocou najmodernejšej technológie potlače. Garantujeme vám, že s takým originálnym darčekom u oslávenca určite zabodujete!

Zdieľajte tento obsah

Pridať komentár

 (http://)

PayPal